Twiskids Gastouderopvang Oostzaan

Veiligheid tijdens de opvang!                                            

Jaarlijks wordt er door mijzelf en door de medewerkers van de verschillende gastouderbureau's een veiligheidscheck, de zgn. RIE uitgevoerd in en rondom de woning. Hierbij wordt gekeken of er veiligheids en/of gezondheidsrisico's zijn voor de kinderen en hoe deze geminimaliseerd of voorkomen kunnen worden.

Het huis is bijvoorbeeld kindvriendelijk ingericht.  Er zijn veiligheids-maatregelen genomen, zoals traphekjes en stopcontactbeveiliging en er gelden op leeftijd afgestemde veiligheidsregels die de kinderen zich snel eigen kunnen maken. Voor het geval er toch iets gebeurd, beschik ik over een een geldig certificaat Kinder-EHBO van het Oranje Kruis. Deze cursus heb ik de afgelopen 17 jaar regelmatig gevolgd, waarvan de meest recente in februari 2018. In februari 2019 staat er weer een herhaling gepland.  Er is er een goedgekeurde EHBO koffer aanwezig die per kwartaal gecontroleerd wordt.

In de woning zijn rookmelders en een blusapparaat en blusdeken, die onderdeel uitmaken van het brand/calamiteiten actieplan dat er duidelijk zichtbaar naast hangt. De oudere basisschoolkinderen en mijn eigen zoon weten wat zij kunnen doen in geval van nood.

De omgang met de huisdieren gaat volgens protocollen en veiligheidsrichtlijnen.  

In geval van calamiteiten is er een achterwacht beschikbaar die de opvang tijdelijk kan overnemen of mij kan ondersteunen tot alles weer in orde is.

De wandelwagens en de bakfiets en zitjes worden regelmatig door mij gecontroleerd op slijtage en indien nodig hersteld. Ook het speelgoed en vooral het buitenspel materiaal controleer ik regelmatig op gebreken.

 

Dit alles voor zoveel mogelijk veiligheid van uw liefste!  

 

 

google70ff02c8135097d8.html