Twiskids Gastouderopvang Oostzaan

 

Dagopvang                                                                 

Aan kindjes van 0-4 jaar biedt ik dagopvang aan. Gedurende de dag volgen, vooral de baby's, zoveel mogelijk hun eigen eet- en slaapritme.  Het eventueel wegbrengen en ophalen van schoolgaande kinderen wordt in het dagritme opgenomen en gebruikt als "buiten" moment. Dan gaan we even een extra rondje rijden met de bakfiets door het dorp of Twiske of wandelen in de wagen(of lopen zelf) en gaan een boodschap doen of naar een van de vele speelgelegenheden in de buurt.    

Kinderen die al een broodje eten, eten dit tussen de middag met de schoolgaande kinderen mee (of eerder als daar behoefte aan is). Na het eten is het voor de kleintjes tijd voor een middagdutje. Er is voor ieder kindje een eigen slaapplekje. Als de kinderen uit bed komen halen we eventueel de schoolgaande kinderen weer op. Weer thuis eten en drinken we wat en daarna gaan we spelen tot de kinderen weer opgehaald zijn. We gaan elke dag naar buiten, behalve als het echt heel slecht weer is.

Er is een ruime keuze aan spel- en ontwikkelingsmateriaal aanwezig zoals, babygyms, blokken, knuffels, ballen, puzzels, bouwmaterialen, boekjes, muziek en instrumenten, lego, poppen, treinen, fantasiespel, krijtjes, klei, verf en nog veel meer. Ik laat kinderen zien welke materialen er zijn en laat ze zelf op onderzoek gaan naar wat hun mogelijkheden zijn met dingen. 

Tussen de vast momenten voor voeding, slaap en verschoning door doe ik verschillende activiteiten met de kinderen, ook de baby's, zoals samen liedjes zingen, lezen, knutselen, een spelletje, puzzel, fantasiespel noem maar op. 

 

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolse opvang biedt ik alleen aan aan oudere broertjes of zusjes van de 0-4 jarigen.

 

Voorschoolse Opvang

U kunt uw kind brengen tussen 7  en 8 uur. Uw kind mag hier nog wat eten of drinken, en/of lekker spelen en om 8 uur pakken we onze spullen en vertrekken lopend of met de bakfiets naar school.  Zo zijn we lekker op tijd op het schoolplein zodat de kinderen nog even kunnen spelen voordat de schooldag begint.  De kinderen  uit groep 1 en 2  breng ik naar de klas, de oudere kinderen nemen afscheid op het plein.                     

Naschoolse Opvang

Na schooltijd wacht ik de kinderen op.  Daarna gaan wij naar "huis", wassen onze handen en gaan aan tafel om wat te drinken en wat te eten . Er zijn crackers en/of fruit.  We praten over wat we die dag beleeft hebben en wat we nog willen doen. Doordat de groep klein is is er tijd voor ieder kind.  Na het eten helpen de kinderen de tafel afruimen en daarna gaan ze spelen. 

Omdat de kinderen vaak een inspannende schooldag achter de rug hebben, mogen ze zelf weten wat ze willen doen en met wie, uiteraard binnen de geldende afspraken wat wel en niet mag. Ik verwacht van de schoolgaande kinderen wel dat zij bij goed tot redelijk weer ook buitenspelen na school.  En als het echt slecht weer is, dan blijven we lekker droog en warm binnen, eventueel met warme chocomel!

Er zijn spelletjes, puzzels, boeken, speelgoed voor jongens en meisjes voor binnen en buiten en een ruime keuze aan teken,- verf en knutselmaterialen.  Als gastouder opper ik ideeen om te doen, maar niets moet. Ik probeer de kinderen te stimuleren zelf keuzes te maken en anderen ook bij hun spel te betrekken, want samen spelen is leuk en leerzaam en daar groei je van!               

                                                                                                                    

google70ff02c8135097d8.html